In de keuken

Hier op de boerderij wordt er wekelijks in de keuken gewerkt. We verpakken mixen voor appelttaart of bijvoorbeeld brownie taarten.
Daar gaat het proces van afwegen of het kraken van noten aan vooraf.

Maar ook het verwerken van de producten uit eigen moestuin gebeurt hier in de keuken. In het voorjaar wordt er gepoot, in de zomer en het najaar geoogst. Het schoonmaken, snijden, koken en soms wecken van vruchten en groenten is een geliefde taak bij veel cliƫnten.

Zo worden er van de rabarber en gourgette vaak chutney gemaakt, wordt van de pompoen soep gemaakt. Van de bessen en aardbeien wordt jam gemaakt.

Het proces van oogsten, verwerken, nuttigen of verkopen is leerzaam en draagt bij aan ontwikkeling van onze cliƫnten.

Een jaarlijks favoriet terug kerend uitje is met alle geplukte appels naar de sap pers. Van de eigen appels wordt dan sap gemaakt en verpakt. Om te verkopen in de kraam of nog beter in de middag te drinken.

En natuurlijk wordt er soms iets gebakken of gekookt, gewoon omdat het een leuke activiteit is. Erwtensoep, een gebakken ei van eigen kippen, pannenkoeken, of wat lekkers voor bij de koffie.